Ny bog: Katalog over Danmarks Middelalderlige Altertavler

Den 20. marts udkommer bogen Danmarks Middelalderlige Altertavler. Eller rettere sagt bøgerne, for der er tale om et digert tobindsværk på i alt 1388 sider, rigt illustreret med smukke farvebilleder. Bag værket står museumsinspektør ved Nationalmuseet, Sissel F. Plathe, og sognepræst Jens Bruun.

Der er tale om den første samlede fortegnelse over altertavler fra den katolske tid, som har overlevet reformationen og stadig findes i danske kirker, museer og i privateje. Også anden kirkeudsmykning, der har været genstand for andagt, er taget med (f.eks. Kristi Grav fra Kerteminde, som du kan læse mere om her http://kirkeblog.natmus.dk/kristeligt-dagblads-kirkehistorier.html). I alt beskrives over 1500 genstande, heraf mere end 400, som kun kendes fra skriftlige kilder.

Hvis du er interesseret i middelalderligt kirkeinventar, vil du uden tvivl nyde at bladre gennem kataloget. Her finder du den grundlæggende information og beskrivelse af hver enkelt genstand tilføjet kilde- og litteraturhenvisninger. Endvidere findes der en fyldig litteraturliste og et leksikon over fagudtryk. Du kan også vælge at benytte den database over genstandene, som findes her http://asp.altertavler.dk/. Databasen bliver løbende opdateret, og det er gratis at anvende den.

Værket, der er udgivet med støtte fra stifterne, Ny Carlsbergfondet og A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, koster 799 kr.

 184_8464

0 Kommentarer til “Ny bog: Katalog over Danmarks Middelalderlige Altertavler ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar