Simulakret på kirkeloftet

Læsere af Danmarks Kirker vil vide, at tagværker er et af de områder, der har modtaget øget opmærksomhed i nyere tid. Særligt har det været en stor styrkelse af bogværket, at der nu rutinemæssigt gennemføres dendrokronologiske undersøgelser af originalt tømmer i tagkonstruktionerne.

Men der er også andre højt specialiserede kompetencer, der kommer i spil, når vi behandler tagkonstruktionerne. De dunkle lofterne stiller også store krav til vores fotograf, Arnold Mikkelsen, når tagkonstruktionen skal belyses jævnt og i sin fulde længde, og også til redaktørernes klatreevner (af en eller anden grund er det ofte inventarredaktørens lod at klatre rundt på hvælv og hanebånd). Her slår virkeligheden ikke til, og som denne lille fotoserie viser, må det endelige fotografi stykkes sammen af mange forskellige optagelser, hvor hver sektion af taget er belyst.

dmr_081016_AM_321

dmr_081016_AM_323

dmr_081016_AM_324

dmr_081016_AM_326
dmr_081016_AM_327

Ud af disse optagelser skaber Arnold så det endelige fotografi, vi bringer i en kommende udgivelse af Danmarks Kirker, Odense Amt om Nørre Søby Kirke: Et fotografi, der viser loftet bedre, end det er muligt at se det i virkeligheden.

dmr_081016_AM_332

2 Kommentarer til “Simulakret på kirkeloftet ”


  1. 1 Peter Kristiansen 25. august 2016 kl. 15:41

    Hvad betyder “simulakret”? Ordet findes ikke på internettet. Der tænkes måske på simulacrum om noget der foregøgles eller forekommer bedragerisk – men nok mest til litterært brug.

  2. 2 David Burmeister Kaaring 30. august 2016 kl. 13:52

    Hej Peter, du har helt ret: Udgangspunktet er “Simulacrum”. Men da det var Jean Baudrillards idéer om kopier, der henviser til en ikke-eksisterende original, der bragte mig på de baner, og formen “simulakret” bruges om ham (bl.a. i Wikipedias danske opslag), blev det sådan. Men jeg indrømmer gerne, at det blot var en hurtigt strøtanke, da jeg skulle finde på en titel. Hilsen David

Efterlad en kommentar