Kirkeværket på arbejde 2 – fotografering

Noget af det, vi på kirkeværket er mest stolte over er de forrygende billeder, vi har mulighed for at udgive, navnlig de mange fotografier, som vores faste fotograf, Arnold Mikkelsen tager. Forud for udgivelsen af heftet ligger der således et omfattende arbejde, hvor redaktørerne efter at have udvalgt motiverne besøger kirkerne sammen med Arnold.

 

Har man prøvet at tage et godt billede af en prædikestol, et tagværk, lysekronerne eller altersølvet, vil man vide, hvor svært det er, at få et virkelig godt resultat. Så vi er glade for Arnold og hans vognfuld af lamper, ledninger, generatorer, blitzer, linser og hvide telt til fotografering af metalarbejder; og selvfølgelig også for hans billedbehandlingsevner.

Der er dog også et praktisk arbejde med at få taget et godt billede. For at tage et billede som dette (fra Dalum Kirke taget af netop Arnold Mikkelsen):

klokke

… kræver det en del forberedelse af ikke mindst belysningen.  Vi har nemlig brug for at belyse klokkerne næsten lodret oppefra, så indskrift og relieffer træder tydeligt frem.

Og ofte er det temmelig besværligt at komme til, særligt når klokkerne hænger højt oppe i en klokkestol. Det gør de i Sanderum Kirke, så der måtte fotografen op på en stige for at kunne tage billedet, mens bygningsredaktøren sørgede for rumlyset vha. en blitz. Og derudover blev inventarredaktøren (da det er ‘hans’ billede) udstyret med en blitz på en stang, og så var det ellers videre op i klokkestolen for at levere ovenlyset:

klokke1

Så der lægges en del arbejde i at få billederne i hus. Men retfærdigvis var det ikke helt så dramatisk, som det måske ser ud til. Skjult af den bjælke, jeg står på, løber en tilsvarende lige bag min ryg, så det var ikke svært at holde balancen. Faktisk var de største udfordringer at få slæbt udstyret derop og placeret kameraet rigtigt, samt at undgå at blive alt for beskidt undervejs.

 

 

 

0 Kommentarer til “Kirkeværket på arbejde 2 – fotografering ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar