Søg, og du skal finde hundredvis af kirker

Fra i dag, tirsdag den 11. oktober, er vi gået i luften med en ny hjemmeside, hvor vores beskrivelser af flere end 500 kirker, kapeller, kirkesale og kirkegårde findes tilgængelige. Det betyder, at du nu på din computer kan læse om kirker i de tidligere Ringkøbing, Århus, Vejle, Odense, Svendborg, Maribo og Bornholms amter.

Det er en særlig bevilling fra Kirkeministeriet, som har muliggjort indscanningen af de cirka 14.000 bogsider. Når det lykkes os at skaffe yderligere finansiering, vil også de øvrige kirkebeskrivelser, som hidtil er udgivet i bogform, kunne læses via http://danmarkskirker.natmus.dk. Se evt. flere detaljer i pressemeddelelsen.

Kig forbi hjemmesiden og vend gerne tilbage her på bloggen, og fortæl, hvad du synes om den nye mulighed.

4 Kommentarer til “Søg, og du skal finde hundredvis af kirker ”


 1. 1 Arno Marc Larsen 15. oktober 2011 kl. 11:34

  Duer ikke!
  Søgte Rønne Kirke Bornholm bl.a.men den findes åbenbart ikke!!
  Er det et flop eller hvad? DET ER EN OMMER!
  M.v.h.
  Arno Marc Larsen
  Urtehaven 25 Nexø

 2. 2 Niels-Holger Larsen 15. oktober 2011 kl. 21:05

  Tak for en flot og velfungerende hjemmeside med et væld af oplysninger.

  Jeg har straks sat en link ind på min egen hjemmeside http://www.kulturarvbornholm.dk

  Med venlig hilsen
  Niels-Holger Larsen

 3. 3 David Burmeister Kaaring 17. oktober 2011 kl. 11:20

  Hej Arno Marc Larsen,

  Tak for din tilbagemelding, vi har brug for at vide hvorledes andre bruger vores hjemmeside og hvad de ikke kan få til at fungere, for at vi kan gøre det bedre.

  Jeg ved ikke, hvorfor det ikke virkede for dig, men når jeg skriver Rønne Kirke, så får jeg et vindue, der giver følgende forslag:
  – Rønne Kirke, Rønne
  – Rønne hospitalskirke, Rønne

  De to muligheder, jeg kan forestille mig er enten, at du har søgt i hjemmesidesøgningen (søgefeltet i den lilla bjælke) i stedet for i kirkesøgningen, der kan nås fra forsiden og fra undersiden “Læs online” Ellers kan jeg tænke mig, at du har skrevet “Rønne Kirke Bornholm” uden at se vinduet med søgeresultater, der dukkede op fra du tastede tredje bogstav (altså fra “røn”). Vinduet forsvinder nemlig igen, med det samme du skriver “Bornholm”, da kirkerne er kategoriseret ud fra navn og by og ikke rummer oplysninger om kirken ligger på Sjælland, Lolland eller Bornholm; derfor kan systemet ikke finde et match på “Rønne Kirke Bornholm”, men sagtens på “Rønne Kirke” og “Rønne Kirke Rønne”.

  Jeg vil nævne, at du også har muligheden for at finde kirkebeskrivelsen via en listevisning, enten for hele landet samlet eller for Bornholms Amt (http://danmarkskirker.natmus.dk/online/find_via_liste/bornholms_amt). Forhåbentlig vil du finde listen ganske overskuelig.

  Hilsen David

 4. 4 David Burmeister Kaaring 17. oktober 2011 kl. 20:03

  Hej Niels-Holger Larsen, tak for roserne. Pointen med hjemmesiden er netop at gøre den enorme mængde af viden, der er blevet indsamlet over de sidste ca. 80 år tilgængelig for alle, så vi er selvfølgelig glade for, at du vil være med til at sprede det glade budskab.

  Hilsen David

Efterlad en kommentar