Danmarks Kirker besøger Bogense Kirke

David registrerer en lysekrone i BogenseSå er Danmarks Kirker atter i gang på Fyn, og vi tager nu fat på at beskrive Bogense Kirke. I sidste uge var jeg og den ene af mine to med-redaktører, David Burmeister Kaaring, på det første besøg i kirken. Her venter flere spændende ting, bl.a. et senmiddelalderligt korbuekrucifiks. Jeg vil også fremhæve prædikestolen, som er udsmykket med relieffer, der er skåret af den hollandske billedskærer Harmen Garstenkorn i 1600-tallets første år. Blandt highlights’ene er desuden en stor samling figurgravsten fra 15-1600-tallet, som blev lagt over den lokale byadel, de såkaldte “Bogense herremænd”.

Om nogle uger besøger vi kirken igen sammen med bygningsredaktør Thomas Bertelsen og Nationalmuseets fotograf Arnold Mikkelsen. Vi skal fortsætte arbejdet med at registrere bygningen, inventaret og gravminderne, og her får vi assistance af studentermedhjælper Lasse Bendtsen. Vi skal også en tur forbi Nordfyns Museum og Lokalhistorisk Arkiv http://www.nordfynsmuseum.dk/ for at se, om de har genstande fra kirken i magasinerne.

Rikke registrerer epitafium i Bogense Kirke

I 2009 skal kirken restaureres, og vi håber også at kunne nå at drage nytte af resultaterne af dette arbejde. Du kan se lidt mere om restaureringen i Bogense Kirkeblad (pdf). Der er kort sagt nok at kaste sig over, og vi glæder os til for alvor at lære kirken og dens lange historie at kende.

0 Kommentarer til “Danmarks Kirker besøger Bogense Kirke ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar