Man tager en kommode

Bogense Kirkes unikke pengeblok. Foto Arnold Mikkelsen.Jeg har været med mine kolleger på “kirketur” og besøgt Bogense Kirke. Der har jeg hjulpet med at beskrive gravminder og inventar – blandt andet en pudsigt indrettet pengeblok, som i sit udseende kan minde temmelig meget om en kommode. De to skåle med bundsprækker på toppen afslører naturligvis, at der er tale om en pengeblok, som kirkegængerne kan bruge, hvis de vil give bidrag til indsamlinger.

Pengeblokkens hemmeligheder. Foto Arnold Mikkelsen.Efter at have kredset lidt om “kommoden” og opgaven med at beskrive dens udseende, fik jeg og min kollega Lasse Bendtsen den til at afsløre sine hemmeligheder. Det lykkedes os nemlig at lirke toppen op, og derfra videre at fjerne nogle kraftige paler, så det blev muligt at løsne nogle svære spændbånd, for til sidst at kunne åbne fronten. Denne operation afslørede en indmad, der leder tankerne hen på Storm P.: To buede rør placeret under hver deres sprække i låget fungerer som tragte, der leder de gavmilde bidrag ned i “kommodens” bug til hver sin skuffe, så menigheden kan lave indsamlinger til separate formål.

Pengeblokkens datering og skaberens navn afsløres om et halvt års tid, når vi udgiver bogen “Danmarks Kirker, Odense Amt hefte 21, Bogense Kirke”.

0 Kommentarer til “Man tager en kommode ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar